O nas

Sensio Lighting je družinsko podjetje z več kot 15-letnimi izkušnjami in znanjem o zagotavljanju visoke kakovosti LED razsvetljave na področju kuhinj, spalnic in kopalnic.

Verjamemo v razlikovalno prednost, pozornost prvenstveno usmerjamo v oblikovanje in razvoj najnovejših vrhunskih svetlobnih rešitev. Za tem je izobraževanje, ki je na vrhu našega prednostnega seznama. Osvetlitev je pogosto zaznana kot težavna in kot taka včasih popolnoma zavrnjena pri nakupu nove kuhinje. Želimo, da bi dodajanje osvetljave bilo preprosto, zato si vam prizadevamo ponuditi vsa potrebna orodja.

Prepoznavni po našem strokovnem znanju in kakovosti, smo hitro rastoča svetovna blagovna znamka, s sedežem v Združenem kraljestvu, ter podružnicami v ZDA in Sloveniji.

Gradimo ugled na katerega smo ponosni.

Podjetje Sensio je bilo ustanovljeno leta 2000 in je iz majhnega družinskega podjetja, ki je na začetku poslovalo v družinski garaži, preraslo v vodilno podjetje na trgu pohištvene razsvetljave. Še vedno delamo kot družinsko podjetje, se ponašamo s tem, da trgu ponujamo visokokakovostne inovativne izdelke oblikovane v Združenem kraljestvu.

2000

Kjer se je vse začelo. Oče in sin, Ray in Michael Linsky sta ustanovila podjetja leta 2000 v majhni družinski garaži.

Družina Linsky ustanovi podjetje

2002

Sensio začenja svojo zgodbo kot podjetje M.R. Lighting ustanovljeno v mestu Drighlington, West Yorkshire (Anglija, VB). Prvi poslovni prostori so obsegali površino manjšo od 200 m2.

Prvi poslovni prostori na površini 200 m2.

2007

M.R. Lighting se v letu 2007 preimenuje v Sensio.

Ustanovitev blagovne znamke Sensio

2008

Nedolgo zatem, ko se je prvotno podjetje preimenovalo v Sensio, si je novo zagotovilo svoje nove prostore v mestu Featherstone, West Yorkshire in tako pridobilo slabih 1000 m2 poslovnih kapacitet.

Novi prostori - 900 m2

2010

Naš cilj, da se z znamko uveljavimo kot globalni brand smo začeli uresničevati leta 2010, ko je ustanovljena podružnica v ZDA. Strokovni tim s sedežema v Illinoisu in New Yorku, je visoko izkušen in zavezan k rasti in krepitvi znamke Sensio.

Ustanovljeno podjetje Sensio America.

Sensio prejme zlato nagrado za oblikovanje v reviji Designer.

2011

Ponosni smo , da je Sensio skozi leta bil deležen številnih nagrad in nominacij za visokokakovostne ter inovativne izdelke.

Priznanje za inovacije na področju kuhinj, spalnic in kopalnic, sejem Excel London.

Zmagovalec na podelitvi "Kitchen Retailer Ireland Awards" leta 2011.

2012

Odločni, da dodatno utrdimo naš ugled na področju ponudbe najinventivnejših in edinstvenih izdelkov na trgu Združenega kraljestva, je Sensio leta 2012 postal uradni partner oddelkov Elektroinženirstva ter Oblikovanja izdelkov na Univerzi v Leedsu. S skupnimi močmi smo v obdobju 3 mesecev zasnovali naš prvi skupni projekt študentske prakse oblikovanja izdelkov. Darcey Wood je bila naša prva praktikantka oblikovanja izdelkov.

Sensio prejme nagrado za najboljšo osvetljavo v reviji House Beautiful.

Sensio vpelje program skupnega oblikovanja izdelkov.

2013

Nadaljnje širjenje in rapidna rast podjetja nas je prisilila v selitev v nove prostore leta 2013. Tokrat na sedanjo lokacijo podjetja v Castlefordu, West Yorkshire, s kapaciteto 2.700 m2.

Septembra leta 2013 Sensio na sedežu podjetja ustanovi popolnoma nov oddelek Oblikovanja in razvoja izdelkov, kot logično posledico uspešnega sodelovanja z Univerzo v Leedsu leto poprej. Darcey Woon, ki je uspešno zaključila skupen program študentske prakse oblikovanja izdelkov, se zaposli v Sensio kot oblikovalka izdelkov.

Ustanovljeno podjetje Sensio Slovenija.

Po uspešnem sodelovanju leta 2013 Darcey Wood nastopi kot prva Sensio oblikovalka izdelkov.

Sensio se preseli v nove poslovne prostore - 2.700 m2

2014

Posodobljena in prenovljena spletna stran Sensio.

2015

Nadaljna utrditev našega poslanstva, da ponujamo najkakovostnejše izdelke, je leta 2015 privedla do spremembe garancije za vso kuhinjsko in spalniško LED razsvetljavo z 2 na 5 let.

Uvedemo 5-letno garancijo na vse izdelke kuhinje/spalnice.